Potřebujeme: na větší pekáč-2 velké cibule,40 dkg mletého vepř.masa,sůl,pepř,masox v prášku nebo normální,mražená zelenina hrášek s mrkví,1 malé lečo,rýže-asi tak 30 dkg v syrovém stavu.
POSTUP PŘÍPRAVY
Uvaříte si rýži.Vedle na pánvi osmahnete 2 velké cibule nadrobno,na to vepřové mleté maso,osolíte,opepříte,já dávám ještě prášek Knorox,to je něco jako rozdrobený masox,orestujeme maso,trošku podliju,chvilku dusím,pak přidám mražený hrášek s mrkví,dusím do měkka,a nakonec přidám jedno malé lečo i s nálevem,a nechám povařit asi 10 minut,aby tam nebylo tolik vody.Pak smíchám s rýží v pekáčku-neděste se,když to bude jako kejda-v troubě se to vydusí!!,a dám do trouby na 200 stupnů dodělat,ta štáva se krásně vsákne do rýže,a rizoto je takové kypré a moc dobré.Dobrou chut:-)