Potřebujeme: 1kg tykve, 2 rajčata, 1,5 litru vody, 3 kostky drůbežího vývaru, 4 polévkové lžíce kysané smetany, sůl, pepř a muškátový oříšek
Nástroje: mixér Příprava: 1 hod. 15min.
1. Lžící vydlabej z tykve jadérka.
2. Požádej dospělého, aby ti tykev oloupal (má příliš tvrdou slupku) a narájel na kousky.
3. Rajčata opláchno a nakrájej je také na kousky.
4. Vlož zeleninu do velkého hrnce s 1,5 litru vody.
5. Přidej kostky drůbežího vývaru.
6. Na mírném ohni povař 3é minut.
7. Opět požádej dospělého , aby ti pomohl polévku rozmixovat.
8. Osol a opepři.
9. Přidej špetku metého muškátového oříšku a 4 lžíce smetany.
10. Ochutnej , zda je polévka dobře okořeněná.
(pokud by se ti zdála přiliš hustá , můžeš do ní přilít trochu vody nebo mléka . Je-ji příliš řídká -dej ji povařit)