POTŘEBUJEME: Vejce, špička citronu, kousek papriky, kousek černé olivy, rajče, majolka, zelené olivy
Postup:
Panáček:
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, maličko seřízneme dole, aby stálo a ozdobíme čepičkou z citronu, oči vyřízneme z kousku černé olivy nebo švestky. Vyřízneme klínek pro pusu a vložíme do ní kousek papriky.
Mochomůrka:
Rajče rozřízneme asi ve 2 třetinách, částečně vydlabeme a nasadíme na uvařené vejce jako hlavičku. Dozdobíme majolkou.
Žabák:
Vejce dole trochu seřízneme, aby stálo. Ze zelené olivy ukrojíme uprostřed 2 kolečka na oči a 2 konečky použijeme jako hrbolky na hlavě. Olivy "přilepíme" na vejce majolkou. Vyřízneme dvě škvíry a vložíme dva proužky citronové kůry. A máme něco, co by vzdáleně mohlo připomínat žábu.
Košíček
Vejce dole trochu seřízneme, aby dobře stálo. Pak vykrojíme z boku u špičky dva klínky tak, aby vzniklo ouško. Opatrně - nejlépe škrabkou na brambory - vydlabeme žloutek, utřeme ho s máslem a trochou hořčice a ozdobně ho nastříkáme zdobičkou do košíčku.
Myšky
Vejce rozřízneme napůl, jako ocásek zapíchneme kousek pažitky, místo očí 2 hřebíčky a jako ouška použijeme na každé 1/4 kolečka tvrdého salámu.
